Lampaan ja karitsan liha

Myymme tilaltamme suoraan ilman välikäsiä, sekä karitsan, että lampaan lihaa. Kerran vuoteen loppusyksystä on myös saatavilla naudanlihaa tuoreena sekä pakasteena loppuvuoden.

Teurastus tapahtuu virallisissa teurastamoissa, joissa eläinlääkäri tarkastaa eläimet, niin elävänä, kuin ruhoinakin.

Liha myydään, joko puolikkaina tai kokonaisina ruhoina , jolloin se tulee myös edullisemmaksi kuluttajalle sekä myös erillisinä ruhon osina.  Karitsan ruho painaa n. 16-22 kg, jauhelihan kera pari kg vähemmän eli puolikas on vastaavasti n. 8-12 kg.

Tilauksesta on mahdollisuus saada myös sisäelimiä ( maksa, munuainen, sydän ja kivekset). Maksa 10 €/kg ja muut sisäelimet 8,5 €/kg. Lemmikkieläimille on saatavilla myös sisäelinlajitelmia 5 €/kg sekä ajoittain myös leikkuutähteitä ja luita 4 €/kg.

Karitsoita lähtee reissunpäälle n. 3-4 krt/vuosi yleensä pääsiäisen tienoilla, kesällä, alku syksystä ja loppu syksystä. Kerään  ennakkotilaukset, joidenka mukaan sitten teuraskuormakin määräytyy. Tilauksen voi tehdä joko sähköpostilla tai  puhelimitse.

Tilamme karitsaa sekä lammasjalosteita on saatavilla Siikamäen suoramyynnissä Pieksämäellä, ja säilykkeitä mm. K-kauppa Puulantorissa sekä Kangasniemen suoramyynnissä.

Pyrimme pitämään karitsaa jatkuvasti saatavilla  tuoreena/pakasteena omassa tila puodissamme.

Ruhon voi saada perushienopaloiteltuna sekä lisäksi myös Lamboxina ja Grilliboksina, myös toiveita otetaan vastaan. Lihat vakumoidaan annonpaloina.

Hienopaloiteltu ruho: kokonainen viulu, niska, lapa ja selkä viipaloituna, kyljykset parikyljyksinä, kuve ja kylki leikattuna muutamaan osaan, jotka mahtuvat hyvin pataan tms.

Lambox: hienopaloiteltu ruhonpuolikas, jossa osa (kuve ja niska yms.) tehty jauhelihaksi.

Grillibox:  hienopaloiteltu ruhonpuolikas, jossa myös viulu leikattu viipaleiksi ja jauhelihaa tehty reilummin (niska, kuve, etuselkä yms.).

Hinnat 1.3.2023 alkaen

  • Kokonainen karitsanruho 16,50 €/kg  ja puolikas karitsanruho 17.50€/kg. Hinnat sis. alv 14%.
  • Lambox  18 €/kg (sis. alv 14%)
  • Grillibox 18,50 €/kg (sis. alv 14%)
  • Lammassäilykkeet 10€ prk (400g), Lampaanmaksaterriini 6,5€ prk (230€)
  • Lammasbratwursti 8€ pkt (6 tankoa)
  • LISÄÄ TUOTTEITA HINTOINEEN HINNASTOSSA (lammas ja nauta)

Länsisuomenkarjan nuoren sonnin liha

Sonnit asuvat tilallamme pihatossa, josta pääsevät ulkoilemaan halutessaan. Kesän ajan sonnipojat hoitavat tilamme perinnebiotooppeja sekä suojavyöhykkeellä maisemaa ja luonnon monimuotoisuutta.

HUOM! Lihat pakataan vakuumiin, joskus, onneksi tosi harvoin, on saattanut joku vakuumipaketti vuotaa. Tuote ei tietenkään ole pilalla, vaan on hyvä pakata pakastimeen laitettaessa ehjään pussiin tai  käytettävä tuoreena vähän nopeammin, kuin mitä ns. eräpäivä on.