Lampaan ja karitsan liha

Myymme tilaltamme suoraan ilman välikäsiä, sekä karitsan, että lampaan lihaa. Tuorelihaa on saatavilla n. 3-4 krt/vuosi, yleensä pääsiäisen tienoilla, kesällä, alku  sekä loppu syksystä. Kerran vuodessa loppu syksystä on myös saatavilla naudanlihaa tuoreena sekä pakasteena loppuvuoden. Kerään ennakkotilauksen, joidenka mukaan sitten teuraskuormakin määräytyy. Tilauksen voi tehdä sähköpostilla tai puhelimitse. Huom! Laittaessasi viestiä kotisivujen viestikentän kautta, jos vastausta ei kuulu n. 3 vrk sisään, kannattaa olla suoraan yhteyksissä. Viestikentässä on joku mystinen ongelma, eikä ne välttämättä tule aina perille. Pahoittelen!

Teurastus tapahtuu virallisissa teurastamoissa, joissa eläinlääkäri tarkastaa eläimet, niin elävänä, kuin ruhoinakin.

Liha myydään, joko puolikkaina tai kokonaisina ruhoina , jolloin se tulee myös edullisemmaksi kuluttajalle sekä myös erillisinä ruhon osina.  Karitsan ruho painaa n. 16-22 kg, jauhelihan kera pari kg vähemmän eli puolikas on vastaavasti n. 8-12 kg.

Tilauksesta on mahdollisuus saada myös sisäelimiä ( maksa, munuainen, sydän ja kivekset). Maksa 10 €/kg ja muut sisäelimet 8,5 €/kg. Lemmikkieläimille on saatavilla myös sisäelinlajitelmia 5 €/kg sekä ajoittain myös leikkuutähteitä ja luita 4 €/kg.

Pyrimme pitämään karitsan & lampaan lihaa jatkuvasti saatavilla  tuoreena/pakasteena omassa tila puodissamme.

Tilamme lammastuotteita on saatavilla myös Hankasalmen Kirppari & Putiikissa ( lähinnä säilykkeitä ja taljoja).

Ruhon voi saada perushienopaloiteltuna sekä lisäksi myös Lamboxina ja Grilliboksina, myös toiveita otetaan vastaan. Lihat vakumoidaan annonpaloina.

Hienopaloiteltu ruho: kokonainen viulu, niska, lapa ja selkä viipaloituna, kyljykset parikyljyksinä, kuve ja kylki leikattuna muutamaan osaan, jotka mahtuvat hyvin pataan tms. Hinta  kokonainen ruho 17€/kg, puolikas ruho 18£/kg

Lambox: hienopaloiteltu ruhonpuolikas, jossa osa (kuve ja niska yms.) tehty jauhelihaksi. Hinta 18.50£/kg

Grillibox:  hienopaloiteltu ruhonpuolikas, jossa myös viulu leikattu viipaleiksi ja jauhelihaa tehty reilummin (niska, kuve, potkat yms.). Hinta 19£/kg

Länsisuomenkarjan nuoren sonnin liha

Sonnit asuvat tilallamme pihatossa, josta pääsevät ulkoilemaan halutessaan. Kesän ajan sonnipojat hoitavat tilamme perinnebiotooppeja sekä suojavyöhykkeellä maisemaa ja luonnon monimuotoisuutta.

HUOM! Lihat pakataan vakuumiin, joskus, onneksi tosi harvoin, on saattanut joku vakuumipaketti vuotaa. Tuote ei tietenkään ole pilalla, vaan on hyvä pakata pakastimeen laitettaessa ehjään pussiin tai  käytettävä tuoreena vähän nopeammin, kuin mitä ns. eräpäivä on.