Tilan tuotteet - Taljat

Taljoissa on monenlaisia vaihtoehtoja. Niitä löytyy

  • lyhyemmällä ja pidemmällä  villalla.
  • pienempiä ja isompia
  • suomenlampaan, kainuunharmaan sekä risteytyksen
  • eri väreinä (luonnonvalkoinen, musta, ruskea sekä harmaa.)
  • auki harjattuna tai tapuleiksi jätettynä

 Jos haluat tietyn tyyppisen taljan, kannattaa se varata jo hyvissä ajoin!

Hinnat n. 70-150e,  esim. hyvän kokoinen, hyvävillainen ns. perustalja n.100e

Kotimainen talja on eettinen valinta                                                                                                                      Lampaan talja on aito luonnontuote ja lihantuotannon sivutuotteena ekologinen valinta. Lampaantaljan villa on luonnonkuitu, joka tuntuu heti lämpimältä. Talja on kylmällä ilmalla lämmin ja kuumalla viileä eikä hiosta.  Lampaaamme ovat kasvaneet oman tilan heinällä sekä lähituotetulla  rehulla, laiduntaneet kesät ja hoitaneet samalla luonnon monimuotoisuutta ja taljat on muokattu suomalaisella nahkamuokkaamolla. Nahkan parkitusaineena on käytetty alunaa, eivätkä ne sisällä kemiallisia aineita.. Taljat ovat turvallisia käyttää ja soveltuvat näin vauvasta vaariin sekä eläimille.

Jokainen talja on yksilöllinen ja taljoja löytyy moneen eri käyttötarkoitukseen. Pienemmät ja kevyemmät karitsan taljat sopivat vauvojen vaunuihin ja rattaisiin sekä pulkkaan. Lattialle ja lemmikkien alustaksi kannattaa valita tukevampi talja, joka pysyy hyvin paikoillaan. Sisustustaljat voi valita pitkälti ulkonäön perusteella. Hoitotarkoituksiin kipeälle selälle tai pyörätuoliin sopivat parhaiten lyhyempi karvaiset taljat.

Taljan käyttömahdollisuudet ovat lähes rajattomat ja ne ovat myös oivallisia lahjoja. Ne ovat pehmeitä,  kestäviä ja näyttäviä.

Taljan hoito-ohje

  • Yleensä taljan hoidoksi riittää tuuletus ja pudistelu ulkoilmassa.
  • Taljan voi “pestä” pakkaslumessa. Talja jäähdytetään ennen lumipesua kastumisen estämiseksi.
  • Litistyneen suoravillaisen taljan voi kuohkeuttaa harjaamalla.
  • Taljaa ei saa kastella (nahkapuoli), sillä se kovettuu kastuttuaan. Jos talja pääsee kastumaan kuivaa se ilmavasti huoneen lämmössä, ei patterilla, saunassa tms. Kovettunutta taljaa voi pehmentää valjasrasvalla tai myös huonekaluille tarkoitetulla nahanhoitoaineella sekä varovasti hieromalla ja rutistelemalla.

Vällyn tekoa on opeteltu ja pikku hiljaa alkaa jo jälkeäkin syntymään. Näitäkin olisi toiveissa alkaa syntymään myyntiin astikkin.