KOIVUNIEMEN LAMMASTILA

Lampaan kasvatusta ja lammastuotteita

Sirpa Tyrväinen
0500 544 084
koivuniementila@gmail.com

Koivuniementie 90
51260 Tahkomäki

Tilamme sijaitsee Kangasniemellä Koittilan kylällä, Etelä-Savon ja Keski-Suomen rajamailla.

 

 

Linkit

Lammastilan arkea

Lampaita laitumella

Eläinten hyvinvointi on erittäin tärkeää, sillä luontaisia käyttäytymistapoja toteuttava terve ja hyvin ruokittu eläin voi hyvin ja on ilo myös hoitajalleen. 

Lampailla on oma vuosikiertonsa, jonka mukaan lampaat ruokitaan ja hoidetaan tarpeidensa mukaan. Katraassamme  uuhet karitsoivat kerran vuodessa, osa keväällä ja osa syksyllä. Näin katraamme kasvaa jopa  yli 200-päiseksi ajoittain.

Eläinten korsirehu tuotetaan omalla pellolla ja vilja ostetaan lähitiloilta. Peltojemme viljely perustuu pitkälti luonnon omaa ekologista kiertoa, viljelykiertoa, apilaa ja muita palkokasveja sekä seoskasvustoja hyväksi käyttäen.

Karitsan punnitustaRehua           

 

 

 

 

 

 

Sisäruokintakauden aikana lampaat syötetään kaksi krt/pv ja ne viettävät talvensa lampolan suojissa. Kesällä lampaat pääsevät nautiskelemaan kesästä laitumella, hoitaen samalla tehokkaasti maisemaa sekä  perinnebiotooppi- eli luonnonlaidunalueitamme..

Kesäaika mene mm. aitojen kunnostuksen, laiduntenhoidon, kasvustojen uusimisten ja seuraavan talven rehujen teossa sekä lampaiden paimennuksen ja laidunlohkolta toiselle siirtämisten merkeissä. Karitsat punnitaan n. kerran kuussa myös laidunkaudella. Tilan paimenkoirat ovat verrattomia, suorastaan korvaamattomia apulaisia lammastöissä.