KOIVUNIEMEN LAMMASTILA

Lampaan kasvatusta ja lammastuotteita

Sirpa Tyrväinen
0500 544 084
koivuniementila@gmail.com

Koivuniementie 90
51260 Tahkomäki

Tilamme sijaitsee Kangasniemellä Koittilan kylällä, Etelä-Savon ja Keski-Suomen rajamailla.

 

 

Linkit

Lammastila

Koivuniemen lammastila ilmasta talvella

Kangasniemellä Koittilan kylällä

Koivuniemen tilamme sijaitsee Kangasniemellä Koittilan kylällä, Etelä-Savon ja Keski-Suomen rajamailla. Tilan nimen mukaisesti asustelemme niemen nokan rauhassa, pienen ja kauniin järven rannalla.

Tilallemme tuo elämää ka. 65 lammasrouvaa eli uuhta karitsoineen, Suomenlammaspässit Puistolan Henrikki ja  sekä Kiviniemen Late (musta), kolme paimenkoiraa (bordercollie työkoirat), joista yksi on vielä ihan pentu, suomenhevoset Vilho ja  Lyyra.  Luonnollisesti maalaistaloon kuuluuvat myös kissat, vanha Elli-rouva ja nuoret touhukkaat ja tosi ihmisrakkaat kollipojat Kamu ja Katti.  Järvenpuolen herruutta ylläpitää kesäisin hanhet Sulo ja Siiri joutsenten ja heidän poikastensa kanssa, joskus varsin äänekkäästikkin. Joukon jatkeeksi tilallemme muutti  viellä kaksi Länsisuomenkarjan sonnipoikavasikkaa pikku Puu ja Puolikuu

Vauhtia ja melskettä on pitämässä myös perheemme kolme lasta (-01, -02, -05), jotka omalta osaltaan, taitojensa mukaan, osallistuvat tilan arkeen ja touhuun. Elämä ei siis pääse juurikaan kaavoihin kangistumaan eikä arki harmaantumaan!

Pääelinkeino on suomenlammas

Tilan pääelinkeino on lammas. Lampaita tilalla on ollut v. 1992, alkaen 15 uuhen harrastekatraasta, jonka pääasiallinen työ oli maisemanhoito. Tilamme kuuluu tuotannontarkkailuun (2001-) ja liityimme heti Maedivisna sekä Scrapie terveysvalvontoihin kun se tuli mahdolliseksi. Eläinlääkäri käy vuosittain tarkastamassa eläimet ja niistä otetaan säännöllisin välein verinäytteet. Status on MV3 eli uuden tautiluokituksen mukaan olemme 1 luokassa molemmissa valvonnoissa.

Päärotuna on suomenlammas, lisäksi löytyy myös suomenlammas-texelristeytyksiä sekä muutama suomenlammas-texel-rygjaristeytys muistona tilan kolmiroturisteytysajoilta.

Lihaa, lihajalosteita, villaa ja lankoja

Tarjolla tilalta on lampaan sekä karitsan lihaa sekä jalosteita mm. lammassäilykkeet ja pääasiallisesti tilauksesta palvattua lihaa sekä lammasmakkaroita. Lampaan villaa myydään sekä raakavillana , että jalostettuna mm. lankoina esim. hahtuvalanka, sukkalanka (myös nailonvahvistuksella) sekä huovutusvillaa. Myös taljat eri väreinä (musta, valkoinen ja ruskea), kokoina ja villanpituuksina kuuluvat valikoimiin.

Joutsenet

Maisemanhoito

Lampaamme hoitavat kesäisin tilamme perinnebiotooppialueita ja niitä on vuokrattu kesällä maisemanhoitotöihin tilan ulkopuolellekin sekä karitsoita myyty myös jalostuseläimiksi ja pitoeläimiksi.

 

Tervetuloa tutustumaan tilaamme ja tuotteisimme paremmin!